© Manisa Manşet Gazetesi

Ev hanımıydı, iş kadını oldu

Ev hanımıydı, iş kadını oldu Manisa’nın Demirci ilçesinde yaşayan Emine Erdoğan, ev hanımıyken girişimci yönünü kullanarak iş hayatına atılan başarılı kadınlardan biri. İlçede 60 yıllık terzilik yapan Ali Çeşmeci’nin işlerini devralan Emine Hanım, iş yerini büyütüp tekstil sektöründe ilerlemeyi hedefliyor.

 

Manisa’nın Demirci ilçesinde yaşayan Emine Erdoğan, ev hanımıyken girişimci yönünü kullanarak iş hayatına atılan başarılı kadınlardan biri. İlçede 60 yıllık terzilik yapan Ali Çeşmeci’nin işlerini devralan Emine Hanım, iş yerini büyütüp tekstil sektöründe ilerlemeyi hedefliyor.

Yıllar önce bir dikiş makinesi satın alıp internetten izlediği videolar ile dikiş dikmeyi öğrenen ve çocuklarına kıyafet dikerek işe başlayan Emine Erdoğan, tekstil sektöründeki hedeflerini gerçekleştirmek için Halk Eğitim Merkezinde 2,5 sene dikiş kursuna gitti ve kendini geliştirdi. Ardından Ustalık Belgesi ve Usta Öğretici belgesi de alan Emine Hanım, ilçede 60 yıldır terzilik yapan Ali Çeşmeci’nin iş yerini devraldı ve çıktığı iş kadınlığı yolunda kısa sürede önemli mesafe kaydetti. Emine Hanım bir yandan kendi üretimi olan ürünleri satarken, diğer yandan tekstil alanındaki ünlü bir markanın da ürünlerini pazarlıyor.

HEM EVİNDE HEM İŞİNDE BAŞARILI
Emine Erdoğan, "Ali Amca uzun yıllar çalıştığını dükkanı bana devredebileceğini söyleyince burayı devraldım. Ali Amca'dan Allah razı olsun, ondan çok şey öğrendim. Bana güvenerek işyerini devretti. Her gün işyerime gelip bana yardımcı oluyor. İş yerimde yüzde 100 pamuklu ürünler satıyorum. Hem ev işleri, 3 kız çocuğunu yetiştirmenin sorumluluğu hem de haftanın altı günü dükkanımda çalışmak benim için yorucu ama ben işyerimde severek çalışıyorum" diyor. MİNE BADAN FOTO: SADIK DOĞRAMACI

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER