Manisa
20 September, 2024, Friday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Afrikalı futbolcular Manisa’da şampiyonluk istiyor 

Afrikalı futbolcular Manisa’da şampiyonluk istiyor 
Afrikalı futbolcular Manisa’da şampiyonluk istiyor . Mali’den geldiler Manisa Horozköyspor’da futbol oynuyorlar.Manisa 1. Amatör Küme’de mücadele eden Horozköyspor’da 2 tane Afrikalı sporcu top koşturuyor. Mor beyazlı ekipte Malili forvet oyuncusu Aliou Badra Diawara ve orta oyuncusu İssa Dansoko forma giyiyor. Malili iki futbolcuda geçen yıl Manisagücü forması giymişti. İzmir Mesika 1925 Kulübüne transfer olup şampiyonluk sevinci yaşamışlardı.  Şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan Horozköyspor bu sezon ligde ilk yarı oynadığı bütün maçları kazanmaya başardı. Takım Çarşamba ve Cuma günleri 8 Eylül Futbol Sahasında Teknik Direktör Arda Erpolat öncülüğünde hazırlıklarını sürdürüyor. 

Mali’den geldiler Manisa Horozköyspor’da futbol oynuyorlar 

Manisa 1. Amatör Küme’de mücadele eden Horozköyspor’da 2 tane Afrikalı sporcu top koşturuyor. Mor beyazlı ekipte Malili forvet oyuncusu Aliou Badra Diawara ve orta oyuncusu İssa Dansoko forma giyiyor. Malili iki futbolcuda geçen yıl Manisagücü forması giymişti. İzmir Mesika 1925 Kulübüne transfer olup şampiyonluk sevinci yaşamışlardı.  Şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan Horozköyspor bu sezon ligde ilk yarı oynadığı bütün maçları kazanmaya başardı. Takım Çarşamba ve Cuma günleri 8 Eylül Futbol Sahasında Teknik Direktör Arda Erpolat öncülüğünde hazırlıklarını sürdürüyor. 


FUTBOLUMU MANİSA’DA GELİŞTİRMEK İSTİYORUM
1996 doğumlu Aliou Badra Diawara, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Bölümünden mezun oldu. Aliou Badra, Türkçeyi Türkiye’de öğrendi.  Aliou Badra, “Öncelikle teşekkür ediyorum. Ben Mali’den geldim. Çocukluğumdan beri futbol oynuyorum. Türkiye’ye 2018 yılında geldim. Horozköyspor’da bu sene başladım. Allah’a şükür iyi gidiyor. İlk olarak İstanbul’a geldim orada biraz kaldıktan sonra İzmir’e geldim. Şuan İzmir’de duruyorum. Manisa’ya top oynamaya geliyorum. Geçen sene Manisagücü takımında oynadım. Arda hocamız vardı gene orada. Bizim sevdiğimiz bir hoca. Bu sene için de beni aradı, Horozköyspor’a gelip oynar mısın dedi evet deyip geldim. İlk başlarda biraz sakatlığım vardı geçti. 4 maç oynadım 7 gol kaydettim. Horozököyspor’da şampiyonluk yaşamak istiyorum. Futbolumu Manisa’da geliştirmek istiyorum. Takımdaki aile ortamı da çok iyi. Bu da başarıya yansıyor” diye konuştu. 


TAKIMA RENK KATTILAR 
Takım kaptanı Rıdvan Budak, “Öncelikle sezona şampiyonluk hedefiyle yola çıktık. Arda hocamızla anlaştık, disiplinli bir ekip kuruldu. O yönde çalışmalarımıza başladık. İki tane Afrika Mali’den oyuncumuz geldi. Bunlar takıma renk kattılar hem de güç kattılar. Pozitif anlamda çok güzel işler oluyor. Bunu seyirci de görüyor. Oynadığımız maçlar bol gollü gidiyor. Ben 2009 yılından beri bu takımdayım. Çok şampiyonluklar yaşadık, BAL’a çıktık, bu sezon 1. Amatör’de tekrar şampiyon olmak istiyoruz. İyi bir takım olduk” dedi. 


AİLE ORTAMI GÜÇLÜ
Horozköyspor Teknik Direktörü Arda Erpolat, “Malili iki oyuncumuz daha önce Manisagücü takımında da oynuyordu. Orada da beraberdik. Onları İzmir’den izleyerek, görerek takıma almıştım. Bu sene de Horozköyspor ile anlaştığımda onları takıma transfer ettik. Takıma oldukça katkıları çok fazla. Hem oyun anlamında hem de aile ortamındaki birlik beraberlik anlamında. Onlardan memnunum. İki oyuncumuz Buca’da aynı evde kalıyorlar. İssa Manisa’da doktora yapıyor,  Aliou Badra  yüksek lisansını tamamladı. Takımımız ilk yarıda oynadığı 9 maçı da kazanarak ilk yarıyı lider tamamladı. Aile ortamını sağladık burada. horozköyspor’u layık olduğu Süper Amatör’e çıkarmak istiyoruz. Bu takımın, bu camianın ne kadar güçlü olduğunu göstermek istiyoruz.” Diye konuştu.

Maçtan görüntüler: 

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!