Manisa
23 September, 2024, Monday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Başkan Artar: Belediye başkanlarına gerekli zamanı vermeliyiz 

Başkan Artar: Belediye başkanlarına gerekli zamanı vermeliyiz 

Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Yaşar Artar, Saadet-Gelecek Grubu Manisa Gelecek Partisi İl Başkanlığı olarak belediye başkanları Ferdi Zeyrek, Gülşah Durbay ve Semih Balaban’a destek verdiklerini kaydetti. Artar, belediye başkanlarının süreci verimli ve rasyonel kullanması için gerekli zamanı vermeleri gerektiğini vurguladı.  

Başkan Artar yaptığı açıklamada, “Önceki dönem başkanı Cengiz Ergün, kendi döneminde Manisa’nın sorunlarını çözmek bir yana daha da ağırlaştıran bir yönetim sergiledi; doğru düzgün altyapı yatırımları yapmadı, raylı sistemi gündeme bile almadı; trafik sorununu çözdü mü, hayır! Gediz’i temizleyeceğim dedi, kirlilik arttı;  tarımsal işletme ve yeşil alan desteklerini, imar planlarını çözemedi, bunlar MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı vaatlerini’ sıraladığı kitapçıkta var; ‘Yerel Yönetimde Fark, Yerel Kalkınmadan Geçiyor’ başlıklı projeler duyurulmuştu, hangisi hayata geçirildi, kırsal kalkınmada neleri başardı? Çözemediği gibi akrabalarına kamusal orman alanlarında tahsisler yaptı; belediyenin parasını hovardaca harcayarak özel bir kulüp olan Manisa FK için kullandı; seçim yenilgisinin akşamında bile belediye parası üzerinden çekler ve havaleler düzenlemeye çalıştı ki Cengiz Ergün’ün AK Parti ile yandaş rant siyasetini belediyeye taşıdığı artık anlaşılmıştır. Hatta yandaş siyaset o kadar Cengiz’e açık çek vermişti ki halka tepeden bakma cesaretinde küstahlaştı; muhtarlara ve sivil toplum örgütleriyle bile buluşmaktan kaçındı, otak akla sırt döndü” dedi. 
Ferdi Zeyrek’in Manisa için önemli adımlar atması için iyi bir şans yakaladığını vurgulayan Artar, “Şimdi Manisa Büyükşehir’de yeni bir dönem başladı. Biz de Saadet-Gelecek Gurubu Manisa Gelecek Partisi İl Başkanlığı olarak yerel seçim sonrasında Sayın Başkan Ferdi Zeyrek beye destek verilmesi gerektiğine inandık.  ‘Büyükşehir’de Değişim Zamanıdır’ dedik; aslında belediyecilikte şeffaf yönetim ve performans dedik; uygar bir kültürel iletişim ve halkla dayanışma dedik;  yönetim felsefesinde kırsal kalkınma ile akıllı şehircilik anlayışı istedik; rasyonel bütçe performansı olsun dedik; depreme dayanıklı imar ile sağlıklı konutlar ve çevre dedik. Mimar Ferdi Zeyrek bu adımları hayata geçirmek adına önemli bir şans yakaladı.  Bizler Belediyemizde iyi olanı destekleyeceğiz, halk adına doğru bulmadıklarımızı da demokratik teamüller gereği uyarımızı yapacağız. Ve henüz göreve başlayan başkanımızın büyük sorunları üç beş ay içerisinde çözmesini de beklemiyoruz, zamanın en etkili ilaç olduğuna inancımızla süreci verimli ve rasyonel kullanması halinde Manisa halkı olarak gerekli zamanı vermemiz gerektiğine de inanıyoruz. Bu bağlamda yeni göreve başladığında enkaz devralan yeni başkanlarımız Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e, Yunus Emre Belediye Başkanı Semih Balaban'a ve Şehzadeler Belediyesi'nin gülen yüzü ilk Hanım Başkan Gülşah Durbay'a bu zorlu görevlerinde üstün başarılar dilerken Manisa’mızın hak ettiği çağdaş, modern bir yapıya kavuşacağımızı da temenni ediyorum” diye konuştu. 
Artar, “Geçtiğimiz Hafta TFF 3. Lİg birinci grup takımı Elazığ FK kafilesinin İzmir Karşıyaka takımıyla yapacağı maç için ilimiz sınırında araçlarının yanması dolayısıyla partimizden yardım isteyen kulüp yöneticilerinin bu taleplerini ilettiğimiz Manisa Belediye Başkanlığı derhal ilgilendi.  Turgutlu Belediye Başkanlığının ve geri dönüşte Manisa Belediye Başkanlığı araç tahsisi sağlayarak kafileye destek ve moral vermiştir.  Kadirşinas sorumluluk davranışlarının futbol camiasında ve Elazığ'da övgüyle ve takdirle karşılandığını da belirtmek isterim. Bizde partimiz adına Başkanlarımıza teşekkür eder bu davranışlarını takdir ediyoruz” dedi.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!