Manisa
23 September, 2024, Monday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

AK Partili Durmaz: Balaban canlı yayında işçileri tehdit etti

AK Partili Durmaz: Balaban canlı yayında işçileri tehdit etti


Yunusemre AK Parti İlçe Başkanı İlkcan Durmaz, Yunusemre Belediyesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Semih Balaban'ın canlı yayında işçileri tehdit ettiğini söyledi.

31 Mart seçimleri sonrasında AK Parti'den CHP'ye geçen Yunusemre Belediyesi'nde sular durulmuyor. CHP'li Başkan Semih Balaban bugün bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu. AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz Balaban'ın basın toplantısında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.
"Hukuk tanımadığını kendi ağzıyla itiraf etti"
Başkan Durmaz, gazetecilerin işten çıkarılan işçilerle ilgili sorusuna Balaban'ın "İşten çıkarılan ve anlaşamadığımız işçilerin işe geri dönüşü olmayacak. Tazminat ödemeyeceğiz. Onlarla anlaşmak istiyoruz. Bize belediyenin gücünü kullandırtmasınlar" sözlerinin yargı kararını tanımamak ve emekçileri tehdit etmek anlamına geldiğini söyledi.
"Mahkeme tarafından verilen karara rağmen bu şekil açıklama yapma gücünü nereden aldığını merak ediyorum. " diyen İlkcan Durmaz, "Buradan Sayın Başkan'ı vatandaşlarımızın huzurunda uyarıyorum. Kendi siyasi tabanını konsolide etmek için gazetecilerin sorusuna açık açık yalan söyleyerek cevap vermek de bir suçtur. Kendi ifadesiyle 74 yıldır iktidar yüzü görmediğini ifade etmiş ve aldığımız tüm kararları bu düşmanlıkla aldığını açıkça itiraf etmektedir.  Mahkeme işe dönüş olacak ve tazminat ödenecek demiştir. Balaban ise bunu kendi ağzıyla yalanlamış ardından yaptığı gafı kendi de fark ederek işçileri alenen tehdit etmiştir. Bize belediyenin gücün kullandırmasınlar cümleleri ne anlama gelmektedir? 31 Mart gününden bu yana temel belediyecilik hizmetlerini veremeyen yapı şimdi de insanları sosyal anlamda ölüme mahkum etmeye çalışmaktadır." diyerek tepki gösterdi.
"Gaf üstüne gaf, yalan üstüne yalan"
Açıklamalarını "Sayın Balaban, gaf üstüne gaf yapmış yalan üstüne yalan söylemiştir" diye sürdüren Durmaz, "Sayın Başkan'ın toplantıda sarf ettiği sözler üzerine detaylı bir açıklama yapacağız. Lakin birkaçına da şimdiden değinmeden olmaz." dedi. 
"Rüşveti normalleştirmeye çalışıyorlar"
İlkcan Durmaz "Bazı kişilerin ve kurumların işlerini hızlandırmak için bağışı şart koyacaklarını söylemek akıl tutulmasıdır. Hukukun ayaklar altına alınmasıdır. TCK’da rüşvet suçunun gerekliliklerini sayın başkan yaptıklarıyla açıkça itiraf etmektedir. İmar konuları üzerinden emsal artışı vs. yoluyla yapılan tüm iş ve işlemleri Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kamu kurumlarımızı yetkileri sınırında göreve davet ediyorum. Son olarak yüce Türk Yargısının vatanperver savcılarının bu konulara dair acil harekete geçmesi şarttır. 

"Tüm kamuoyunun malumu olan yetkisiz ve hukuksuz belediye başkan yardımcısı görevlendirmeleri üzerine konuşan Balaban, şu an yedi belediye başkan yardımcımız var demiştir. Lakin belediyemizin resmi sitesinde altı isim görünmektedir. Yedinci isim kimdir? Yedinci isim için resmi bir atama yapacaklarsa herkesin bildiği ama bugüne kadar anmadığı gayrı resmi belediye başkan yardımcısı kimdir ve bugüne kadar o makamın yetkilerini kullanarak neler yapmıştır?" sorusunu yönelten Durmaz Başkan Balaban'ın yaptığı açıklamalarla rüşveti de alenileştirdiğini iddia etti.

Son dönemde Yunusemre Belediyesi mevcut yönetim marifetiyle gündemden düşmemektedir. Burada değinemediğimiz birçok konu bulunmaktadır. Tüm bunlarla ilgili önümüzdeki günlerde cefakar basın emekçilerimizle bir araya gelip ayrıntılı bir basın açıklaması düzenleyeceğiz.’’ diyerek sözlerini noktaladı. HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!