Manisa
22 October, 2024, Tuesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Başkan Ferdi Zeyrek gazetecilerle buluştu 


Başkan Ferdi Zeyrek gazetecilerle buluştu 

 


Manisa Büyükşehir Belediyesi, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla program düzenledi. Çok sayıda gazetecinin katıldığı programda, basın özgürlüğüne dikkat çekildi. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla program düzenledi. Bir otelde düzenlenen programa, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Manisa İlksen Özalper ve çok sayıda davetli katıldı.  Programda konuşan Başkan Ferdi Zeyrek, özgür düşüncenin olduğu bir Manisa hayal ettiğini ifade etti. 

"Özgürce kaleminizi kullanamadığınızı ben biliyorum"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, basının çok önemli olduğunu ifade etti. Başkan Zeyrek, "Halkımızın en doğal anayasa hakkı olan haber alma, basın özgürlüğünü  sizler aracılığıyla sağlaması bizlerin halkla olan bağının en güçlü temsilcilerisiniz ve ben istiyorum ki özgür basın, özgür kalemler her zaman için var olsun ve her zaman için aramızda olsunlar ki biz de duygularımızı, düşüncelerimizi, yaptığımız icraatları tarafsız bir şekilde halkımıza anlatalım. Çünkü bulunduğunuz ekonomik şartlardan olsun, size yapılan baskılardan olsun, kaleminizi özgürce kullanamadığınızı ben biliyorum. Ama göreve geldiğiniz ilk günden itibaren her yerde  söyledim. Basın özgür olmalıdır. Basın özgür tutulmalıdır. Tarafsızca, adil bir şekilde objektif olarak bütün görüş, düşüncelerinizi halkımızla paylaşmalısınız. Ben bunun var olması için geçtiğimiz 6 ay boyunca mücadele verdim. Görev sürem boyunca da mücadele vereceğimi söz veriyorum. Benden önce yapılmış olan tüm her şeyi unutalım. Basın üzerindeki baskıyı unutalım. 'Eğer ki bana karşı olumlu şeyler yazarsanız ve destek verici yazmazsanız bizim karşımızda olursunuz' Maalesef ülkemizin böyle bir gerçeği var. Ama ben istiyorum ki beni her şekilde eleştirin. Olumlu, olumsuz. Hiçbir problem yok. Yeter ki doğruları yazın. Yeter ki objektif olun. Ben bunun sağlayacağınızı sizinle birlikte Manisa'da biliyorum ve umuyorum. Biz basına destek veriyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak ve herkese eşit bir şekilde destek vermek istiyoruz. Bu eşitliği de sağladığımızı düşünüyorum. Yanıldığımız noktalar varsa bunları da konuşalım. Sizlerle birlikte aylık veya iki aylık bir  periyodik olarak toplantılar yapmak istiyorum. Ben katıldığım programlarda bana soruluyor, 'Hangi soruları soralım size başkanım, neleri konuşmak istersiniz başkanım' Program yaptığınız arkadaşlar aranızda da var. Hepsine şunu söylüyorum. Soru serbest. İstediğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Cevap veremeyeceğimiz, açıklayamayacağımız hiçbir şey yok. Eğer ki bilmediğiniz bir şeyse de çok doğruluk ve dürüstlükle de size söylüyorum. Çünkü artık şeffaflığın olduğu, özgür düşüncenin olduğu, özgür kalemlerin rahatça istediklerini yazdığı bir Manisa hayal ediyorum. Bu Manisam'daki özgür basın demek, özgür vatandaş demektir. Vatandaşlarımıza tüm gerçekliğiyle tüm objektifiyle düşüncelerinizi aktarın ki onlar da bunlardan faydalansın ve bizim yaptıklarımızın gerçekliğini görsünler" diye konuştu. Cüneyt Hasçelik

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!