Manisa
09 October, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

BÜKSEV 8 yıldır ‘Güçlü bir el mutlu bir nefes’  oluyor

BÜKSEV 8 yıldır ‘Güçlü bir el mutlu bir nefes’  oluyor

Manisa’da Bülent Koşmaz Sağlık ve Sosyal Eğitim Vakfı (BÜKSEV) 8 yıldır “Güçlü bir el, mutlu bir nefes”  oluyor. Manisa’da BÜKSEV her zaman kanser hastaları ve yakınlarına, çocuk hastalara ve sağlık alanında eğitim gören öğrencilere destek vermeyi ilke edinmeyi amaçladı.  Giritligil Hotel’de düzenlenen programda Bülent Koşmaz Sağlık ve Sosyal Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Saaded Koşmaz, vakfın ömrünü Manisa’ya adayan Bülent Koşmaz’ın felsefesini yaşatmak için kurulduğu açıkladı. Koşmaz, gönüllü bağışçılar sayesinde 8 yılda kanser hastalarına, öğrencilere destek olduklarını kaydetti. 


GÖNÜLLÜ BİR ORDUMUZ VAR

Koşmaz, “23.08.2016 tarihinde faaliyetine başlayan Vakfımızın kuruluşunu 10 Ekim 2017 tarihinde sizlere duyurmuştuk. 10 Ekim bizim için özel bir tarih.  Vakfımıza ismini veren Bülent Beyin doğum günü. Bu sebeple biz vakfı “yeniden doğuş” olarak gördük. Bülent Koşmaz’ın anısına, onun yaşarken yaptıklarından ve fikirlerinden ilham alarak, BÜKSEV’i kurduk. Vakfın temeli;  ben ve çocuklarım tarafından atıldı. Vakıf kuruluş sürecinde; şu anda Mütevelli Heyet Üyelerimiz olarak görev yapan değerli dostlarımız bize katılarak, çok büyük güç ve destek verdiler.  8 yıldır birlikte aynı azimle çalışmaktayız. Mütevelli Heyet Üyelerimiz ve bugüne kadar görev yapan tüm Yönetim Kurulu Üyelerimize çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca; kadınlardan oluşan çok büyük bir gönüllü ordumuz var. Gönüllü kadınlarımız gece gündüz demeden, fedakarca çalışıyorlar. Onlara da bu vesileyle çok teşekkür ediyoruz. Ve tabi ki ismi gizli kahramanlarımız; bağışçılarımız. Kuruluşumuzdan bu yana desteklerini bizden esirgemeyen değerli bağışçılarımıza da teşekkür etmek istiyoruz. siz olmasaydınız, biz olamazdık. Bülent Koşmaz Sağlık ve Sosyal Eğitim Vakfı-BÜKSEV sosyal yardım amaçlı Manisa’da kurulmuş çok az sayıda Vakıftan biridir. Yerel bir vakıf olup, sadece Manisa içinde faaliyet göstermektedir. Fakat sosyal desteklerimiz Türkiye’nin her köşesine uzanmaktadır.  Amaçlarımız, öncelikle kanser hastalarına, hasta yakınlarına, Tıp Fakültesi öğrencilerine ve TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi öğrencilerine maddi ve manevi destek vermektir” dedi.


2024 VE 2025 YILI İÇİN HEDEFLERİMİZ ÇOK YÜKSEK

BÜKSEV olarak 2500 aileye gıda kartı desteğinde bulunduklarını ifade eden Koşmaz, “MCBÜ Rektörlüğü ve CBÜ Hafsa Sultan Başhekimliği ile yaptığımız ortak sosyal çalışmalarla bugüne kadar yüzlerce hastaya maddi manevi destek verdik ve vermeye devam ediyoruz. Ekonomik açıdan dezavantajlı hasta ve hasta yakınlarına verdiğimiz destekler arasında; her ay düzenli olarak hasta ve hasta yakınlarına sağlanan gıda kartları, giyim malzemeleri destekleri, özel günler için hazırlanan hediyeler bulunmaktadır. Bugüne kadar 2500 aileye gıda kartı desteği verdik. Önceliğimiz çocuk hastalarımız olmakla birlikte, yetişkin hastalarımıza da destek vermekteyiz. Manisa ilçelerinden ve hatta tüm Türkiye’den şehrimize gelip, radyoterapi ve kemoterapi tedavisi alan ekonomik açıdan dezavantajlı kanser hastalarımız ve bir refakatçisine konaklama desteği veriyoruz. Hastane-otel arası ulaşım, yemek ve kişisel ihtiyaçlarını organize ediyoruz ve yine tüm masraflar BÜKSEV tarafından karşılanıyor.  Manisa’dan çıkıp Türkiye’nin dört bir köşesine tıp eğitimi almak için yerleşen ve Manisa’ya tıp eğitimi almak için gelen Tıp Fakültesi öğrencilerine kapımızı açtık ve binlerce üniversite öğrencimize burs verdik ve vermeye devam ediyoruz. Tıp fakültesi öğrencilerimizin yanı sıra TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi öğrencilerimize de destek vermeyi hep sürdürdük. Bugüne kadar 2000’in üzerinde öğrenciye ulaştık ve bundan sonra çok daha fazlası için çalışmaya devam edeceğiz. Vakfımızın gelir kaynağını ise yalnızca düzenli bağışçılarımızın bağışları ve gönüllü kadınlarımızın yaptıkları sosyal faaliyetlerden elde ettikleri gelirin vakfımıza bağışlanması oluşturuyor. Bugüne kadar herhangi bir resmi ya da özel kurumdan nakdi yardım talep edilmemiştir. Bize güvenen bağışçılarımızın hastalarımıza ve öğrencilerimize verdikleri destekler, bizim için çok kıymetli. Tabi ki Vakıf olarak biz de BÜKSEV Bağışçı Hakları Beyannamesi imzalayarak, tüm bağışçılarımıza Vakıf çalışmalarıyla ve hesaplarıyla ilgili şeffaflık taahhüdünde bulunduk, hesap sorma hakkı getirdik. Bu şekilde de bağışçılarımızın ve gönüllülerimizin güvenine layık olmaya çalışıyoruz. 2017 yılında yaptığımız yardım tutarları katlanarak arttı ve artmaya da devam ediyor.   2024 ve 2025 yılı için hedeflerimiz çok yüksek. Çok daha fazla hastaya ve öğrenciye ulaşmak için Yönetim Kurulumuz ve gönüllülerimizle birlikte durmadan azimle çalışmaya devam edeceğiz. “Güçlü Bir El, Mutlu Bir Nefes” için hep burada olacağız” dedi. 


YÖNETİM KURULU VE MÜTEVELLİ HEYETİ

Vakıfta 2024-2026 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanı Saaded Koşmaz, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kenan Tozak, Muhasip Üye Utku Çobanoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Rengin Çobanoğlu ve Özay Efendioğlu yer alıyor.  Mütevelli Heyetinde ise Saaded Koşmaz, Gökçeçiçek Mitic, Utku Çobanoğlu, Sedef Koşmaz Çobanoğlu, Halit Moralıoğlu, Ergün Tuatay,  Reyhan Altıntaş, Nilgün Palabıyık, Gökhan Çobanoğlu, Kenan Tozak, Tamer Balatlı, Tahir Kazıkoğlu, Erhan Ergin bulunuyor.  

CÜNEYT HASÇELİK/MİNE BADAN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!