Manisa
29 June, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.88
  • EURO
    35.18
  • ALTIN
    2450.3
  • BIST
    10647.91
  • BTC
    60631.163$

Cansuyu Derneği’nden Gazze’ye kurban desteği 

Cansuyu Derneği’nden Gazze’ye kurban desteği 
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2024 kurban organizasyonu kapsamında 24 ülke ve 50’den fazla bölgede bağışçılarının vekalet kurbanlarının kesimlerini gerçekleştirdi. Ayrıca Gazze içerisinde kurban kesimi gerçekleştiren ve dağıtımını yapan tek yardım kuruluşu oldu. Manisa Temsilciliği de kampanyaya destek oldu. 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2024 kurban organizasyonu kapsamında çalışmalarını tamamladı. Dernek tarafından yapılan açıklamada, organizasyon boyunca kurban kesilen bölgelerde ekipler ile birlikte çalışmaların yürütüldüğüne dikkat çekilirken, bölgelerin muhtaçlık ve aciliyet durumuna göre belirlendiği ifade edildi. Belirlenen, bölgelere gönderilen ekipler aracılığı ile çalışmaların gerçekleştirildiğinin altı çizildi.
Dernek tarafından yapılan açıklamada, kurban çalışmalarının organizasyonunun öncesinde bölgelerde çalışmaların başladığına dikkat çekilirken, “Önceden gerçekleşen altyapı çalışmaları sonrası bölgelere giden ekipler hayvanların İslami usullere göre seçiminden kesimine, pazarlıklarına, sürecin koordine edilmesine, dağıtımlarına kadar süreci işleyerek tamamlanmasını sağlıyorlar. Ayrıca 2010 yılından beri kesilen tüm kurbanlar kayıt altına alınarak bağışçılara ulaştırılıyor. Cansuyu, bu konuda ilk ve öncü” ifadeleri kullanıldı.


SADECE KURBAN DAĞITIMI DEĞİL, BİRÇOK FAALİYET GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dernek, Gazze ve ülkemiz başta olmak üzere Afrika, Asya kıtalarında birçok ülkede kurban kesimi gerçekleştirirken, bölgelere Türk halkının kardeşlik elini uzatmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, “18 ülke ve 25'ten fazla bölgede bağışçılarının vekalet kurbanlarının kesimlerini gerçekleştirdik. Böylece 3 milyon insana etleri ulaştırdık. Gazze'deki durumlardan ötürü kurban organizasyonun bir hayli zor olmasına rağmen; tecrübe, altyapı ve bölgedeki etkili varlığı ile Cansuyu kurban sürecinde içeride kesim ve dağıtım gerçekleştiren tek kurum oldu. Dernek, en önemli çalışma alanlarından olan yetimleri de Kurban Bayramı’nda unutmadı. Neredeyse gidilen tüm ülkelerde yetim buluşmaları gerçekleştirildi, yemekler ikram edildi, hediyeler ve bayram harçlıkları verildi. Bölge çocukları da unutulmadı, onlara da hediyeler dağıtıldı” denildi.


GİDİLEN BÖLGELERDE KUR’AN-I KERİM MEALLERİ DAĞITILDI, SU KUYULARI İNCELENDİ

Afrika kıtasında Kur’an-ı Kerim meallerinin dağıtımını da gerçekleştirdikleri belirtilen açıklamada, bölgelerde dağıtılan Kur’an-ı Kerim meali çalışmalarının bir proje olarak sürdürüldüğünün altı çizilirken, bölgelerde bulunan su kuyularının da ekipler tarafından takip edildiği belirtildi. Ekiplerin ulaştığı bölgelerde büyükelçilikler, TİKA, Maarif Vakfı gibi Türk kurumlarının da ziyaret edildiği belirtildi.


KÖYLÜ: “TÜM BAĞIŞÇILARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Kurban organizasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dernek Genel Başkanı Mustafa Köylü, vatandaşların emanet ettiği on binlerce kurbanın kesilerek ihtiyaçlara ulaştırdıklarının altını çizerek, “Hayırseverlerimizin, bu bayramda da sayısı milyonları aşan yoksul durumdaki insanların; Gazze'de gerçekleştirdiğimiz kesimlerimizle de Gazzeli kardeşlerimizin sofralarında misafir olmalarına ve hayır duası almalarına vesile olduk. Kurban emanetleriniz yılda bir kez evlerine et girme fırsatı olan, hatta evi dahi olmayıp zor şartlarda barınma mücadelesi veren kardeşlerimizin yüzlerinde sıcacık bir tebessüme dönüştü. Muhtaçların sofrasında et pişmesine, yüreklerindeki sevince vesile olan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

CÜNEYT HASÇELİK 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!