Manisa
25 September, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Grandmedical Hastanesi’nden Emzirme Haftası etkinliği: Emzirmek anne ve bebek sağlığı için çok önemli

Grandmedical Hastanesi’nden Emzirme Haftası etkinliği: Emzirmek anne ve bebek sağlığı için çok önemli
Grandmedical Hastanesi’nden Emzirme Haftası etkinliği:Emzirmek anne ve bebek sağlığı için çok önemli Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında annelere emzirmenin ve anne sütünün önemini anlatan bir dizi etkinlik düzenliyor. Hastane sağlık personeli, bina girişinde kurulan stantta anne adayı ve annelere emzirmenin önemini anlatırken, bilgilendirici broşürler taktim ediyor.

 

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında annelere emzirmenin ve anne sütünün önemini anlatan bir dizi etkinlik düzenliyor. Hastane sağlık personeli, bina girişinde kurulan stantta anne adayı ve annelere emzirmenin önemini anlatırken, bilgilendirici broşürler taktim ediyor.

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 1-7 Ekim Emzirme Haftası boyunca emzirme ve anne sütünün önemine ilişkin bir dizi etkinlik yürütüyor. Bebek Dostu ünvanına sahip olan hastane, uzman sağlık personelleri aracılığıyla anne adaylarına ve annelere anne sütünün ve emzirmenin faydaları ile doğru emzirme yöntemleri konularında bilgi veriyor. Grandmedical Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, sağlıklı nesiller için anne sütünün çok önemli olduğunu, hastane olarak 1-7 Ekim Emzirme Haftası süresince bu konuya dikkat çekmek için böyle bir sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirdiklerini söyledi.
2 YAŞINA KADAR ANNE SÜTÜ ÖNEMLİ
Grandmedical Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Emin Katrancı da konuyla ilgili bir dizi öneride bulundu. Bebeklere ilk 6 ay içerisinde sadece anne sütünü vermek, 6 aydan sonra da ek gıdalarla 2 yaşına kadar anne sütüyle bebekleri beslemek konusunda annelerin bilinçli olmasının çok önemli olduğunu belirten Katrancı, "Anne sütü eşsiz bir gıdadır. Anne sütünün bebeği birçok hastalığa karşı koruyucu özelliği vardır, bağışıklık görevi yerine getirir. Anne sütünün içinde bütün besinler yer alır. Ekonomik, hazırlanması kolay, hijyenik ve hazırlanma telaşı yoktur” dedi.
ANNE İLE DUYGUSAL BAĞI ARTIRIYOR
Emzirmenin anne ve bebek arasındaki duygusal bağı da kuvvetlendirdiğini hatırlatan Katrancı, “Emzirmenin ayrıca anneyi meme ve rahim kanserinden koruyucu etkisi vardır. Anne, bebeği emziriyorsa doğumdan sonraki kilolarını atmasına fayda sağlar. Emzirmede saate bağlı kalınmamalı, bebek her istediğinde emzirilmeli. Anne beslenmesine dikkat etmeli ve bol bol sıvı almalı. Her emzirmeden sonra 1 bardak su içmeli. Hamur işi, yağlı ve kızartmalardan uzak durmak gerekiyor. Protein ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Anne ‘benim sütüm yeterli’ diye düşünürse sütü yetecektir” diye konuştu. MİNE BADAN 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!