Manisa
20 September, 2024, Friday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Manisa Valisi Ünlü neden merkeze çekildi?

Manisa Valisi Ünlü neden merkeze çekildi?


Manisa’da 13 ay gibi kısa bir süre görev yapan Vali Enver Ünlü’nün merkeze çekilmesi şaşkınlığa neden oldu. Kent kamuoyunda bu konuda çeşitli senaryolar dillendirilirken, kulislerde en çok ön plana çıkan iddia Vali Ünlü’nün AK Partili bazı Manisa milletvekilleriyle sorun yaşaması. Bir başka iddia ise Ünlü’nün CHP’li belediye başkanlarıyla iyi ilişkiler kurması nedeniyle görevden alındığı.
Son 10 yılda 6 vali değiştiren Manisa’da, neredeyse her 1,5 yılda bir eski vali gidip yenisi geliyor. Geçen yıl Ağustos ayında göreve başlayan Enver Ünlü, 13 aylık görev süresinin ardından merkeze çekildi. Diğer 15 valiyle aynı kaderi paylaşan Ünlü, bu isimler arasında en hızlı görevden alınan valilerden biri oldu. Bu nedenle durumu hem Manisa hem de Ankara kulislerinde çeşitli söylentilere neden oldu. Amasya ve Kırşehir valileriyle birlikte merkeze çekilmesi, beraberinde “Cumhur ittifakı belediyelerinin CHP’ye kaptırıldığı yerlerin valileri görevden alındı” iddialarını gündeme getirse aynı durumdaki tüm valilerin görevden alınmaması bu iddiayı geçersiz kıldı.
BİR MİLLETVEKİLİ GENEL MERKEZE Mİ ŞİKAYET ETTİ?
Manisa kulislerinde konuşulan önemli söylentilerden biri, ildeki AK Partili iki vekil arasındaki anlaşmazlığın faturasının Vali Ünlü’ye kesildiği iddiası. Buna göre, partide önemli konumda bulunan bir milletvekili, başka bir milletvekilinin talebi üzerine yapılan bir Valilik icraatı için kendisine bilgi verilmemesine çok kızdı. Konu Genel Merkez’de üst makamlarda dillendirildi ve Vali Ünlü’nün teamüllere aykırı davrandığı iddiası gündeme getirildi.
“CHP’LİLER İLE YAKIN GÖRÜŞÜYOR” İDDİASI
Bir başka iddia ise Vali Ünlü’nün CHP’liler ile “gereğinden fazla samimi” olduğu söylentileri. Bu konunun da Genel Merkez’e bir şikayet olarak gittiği ileri sürülüyor. Gazeteci Tolga Şardan, Ankara kulislerinde Ünlü’nün Manisa’daki CHP’li belediye başkanlarıyla iyi ilişkiler kurması nedeniyle görevden alındığının konuşulduğunu belirtti. Şardan, T24 internet haber sitesindeki son yazısında, şu iddiaları gündeme getirdi: “Bilindiği üzere CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in memleketi Manisa. Aynı zamanda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, son yerel seçimlerde el değiştirdi. MHP’den CHP’ye geçti. Hal böyleyken, Vali Ünlü hakkında konuşulan ise son dönemde CHP’lilerle yakın görüştüğü.”
ÖZGÜR ÖZEL, ÜNLÜ’DEN ÖVGÜYLE BAHSETMİŞTİ
Bu iddianın yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, geçtiğimiz günlerde Vali Enver Ünlü’den övgüyle bahsetmesi dikkat çekmişti. Beraberinde amasya, Erzincan, Sivas ve Kocaeli valilerini de öven Özel, “Memleketim Manisa'nın devlet adamı gibi devlet adamı valisine tüm doğru tutumları için ayrıca teşekkür ediyorum. İyiye iyi diyeceğiz, kötüye kötü diyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!