Manisa
20 September, 2024, Friday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Manisa’da Celaliler Derneği aktif çalışıyor 

Manisa’da Celaliler Derneği aktif çalışıyor 
Manisa’da geçtiğimiz günlerde kurulan Celaliler Derneği, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  

Dernek bünyesinde çeşitli dini eğitimler veriliyor, öğrencilere burs imkanı sağlanıyor, ihtiyaç sahibi insanlara deste olunuyor.

Dernek Ramazan ayında haftada bir gün geniş kapsamlı iftar düzenleyecek. Ayrıca havaların ısındığı dönemlerde ise ayda bir piknik yapılacak. 


Yönetim kurulu adına açıklama yapan Celaliler Derneği Başkanı Ali Sürgit, “Her ne kadar ailemizin adı Celali Aşireti olsa da aşiretlik kavramının ailemizde ve günümüz sisteminde yer olmadığı, amacımızın Celali ailesinin kültür, dayanışma, yardımlaşma, birlik ve beraberliğimizi kamu yararı gözeterek bir arada olmayı hedefliyoruz. Manisa’da yaklaşık 155 bin kişi tüm Türkiye’de 8,5 milyon kişiden oluşan çok büyük namı tüm dünyaya yayılmış yiğitlikleri ve dik duruşları ile tanına bir aileyiz. Bizi diğer sivil toplum kuruluşlarından ayırt eden en büyük özelliğimiz hemşeri dernekleri vb gibi toprakçılık üzerine kurulan dernekler gibi değil birbiriyle aralarında kan bağı olan akrabalardan kurulan bir aile derneği oluşumuzdur. Büyük Celali ailesi olarak sayımız açısından birçok siyasi partiden daha kalabalık ve daha büyüğüz. Bu sebeple aile derneğimizin tüzüğünde de yer aldığı üzere katiyen, asla ve asla hiçbir siyasi parti ve oluşum içerisinde yer almayacağız. Hiçbir STK’da yer almayan ve sadece bizde olan kadınlar komisyonumuzu kurduk ve 15 günde bir Cumartesi günleri derneğimizde toplantılarını yapmaktadır. Derneğimiz her gün açık olup her akşam sıcak çayımız hazırdır. Yönetimimiz her Salı akşamı toplanmaktadır. Halkımızı da akşamları fırsat buldukça çayımızı içmeye bekleriz. Yine haftada bir gün Doğubeyazıd’ın meşhur alimlerinden Molla Musa Celalinin oğlu İslam Hukukçusu Yüksek Lisans yapmış akrabamız Mehmet Emin Geçit hocamız gençlere dini bilgiler, sevgi, saygı, ahlak ve adabı muaşeret dersleri vermektedir. Büyük Celali ailesi olarak her yıl Türkiye genelinde 1200 öğrenciye burs verip eğitim öğretim desteği sağlamaktayız. İş adamlarımızı ziyaret edip, maddi ve manevi destekte bulunan akrabalarımıza plaket takdim ettik. Ayrıca ev ziyaretleri yaparak ailemizden ihtiyaç sahibi olanlara önce iş imkanı sağlıyoruz. Bu durumun mümkün olmadığı durumlarda maddi destek sağlıyoruz. Ailemizden vefat eden olunca tüm cenaze işlemleri ile bizzat ilgilenip taziyede ise karşılamadan tutun yemek hizmetlerine kadar cenaze sahibi ailemize destek oluyoruz. Düğünlerde ise olabildiğince kalabalık katılım sağlayıp düğün sahibine takı takarak destek sağlıyoruz. Havaların ısınmasıyla ayda en az bir kere tüm aile fertlerin katılımıyla herkesin mangalını alıp getireceği, halayların çekileceği, oyunların oynanacağı sohbetlerin yapılacağı piknikler düzenleyeceğiz. Ramazan ayında haftada bir gün çok geniş katılımlı iftar programları düzenleyeceğiz. Son olarak bayram namazlarını hem bir arada kılmak hem de toplu bayramlaşmak hem de Manisa’daki varlığımızı göstermek amacıyla Manisa’nın yeni camisi olan Saruhanbey Camisinde kılmak ve bunu her bayram gelenekselleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!