Manisa
22 October, 2024, Tuesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Salihli’de cirit oyunları nefes kesti

Salihli’de cirit oyunları nefes kesti
Salihli’de Selendililer Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen 7. Geleneksel Keşkek ve Cirit Etkinliği yoğun ilgi gördü. Hacıbektaşlı Mahallesi girişi Gümüş Çayı mevkiinde gerçekleştirilen etkinlikte konuklara kazanlarda pişirilen keşkek ikram edilirken, cirit müsabakaları nefesleri kesti.

Etkinliklere İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan, Selendi Kaymakamı Mustafa İlker Kara, Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Selendi Belediye Kaymakamı Murat Daban, Salihli ve Selendi İlçelerinin Belediye Başkan Yardımcıları,  protokol üyeleri, siyasi partilerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri davetliler ve iki ilçenin sakinleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinliklerin açılış konuşmasını Selendililer Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Bozdoğan yaptı. Bozdoğan, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi arkadaşlar gidip Toros dağlarına bakınız, orada bir Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda duman tütüyor ise şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” dedi.

SELENDİLİLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ BAŞKA YERLERDE

Dünyanın neresine gidilirse gidilsin mutlaka bir Selendili ile karşılaşılacağını belirten Bozdoğan, “Selendililer göç sebebi ile yurdun her yerine yerleşmiştir. Diğer ilçelerde de pek çok hemşerimiz yaşamaktadır. Derneğimizin kuruluş amacı Salihli 'de yaşayan Selendililer arasında dayanışmayı yardımlaşmayı gerçekleştirmenin yanında, Selendi’nin kültürünü yaşadığımız doyduğumuz yerlerde yeni nesillere aktarmaktır. Derneğimizde emeği geçen eski dernek başkanlarımıza ve yönetimde bulunan arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim. Bizden sonra Turgutlu’da Manisa’da İzmir’de Uşak’ta ve Kula’da Selendililer Dernekleri kurulmuş olup, aynı amaç ile hizmet vermektedirler onlara da buradan teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“HEPİMİZ BİRİZ, BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ”

Selendi Belediye Başkanı Murat Daban da, “Salihli, Turgutlu, Manisa, Uşak ve İzmir’de Selendi’nin nüfusundan fazla Selendili var. Keşke hep birlikte yaşamış olsaydık. Hani ‘Doğduğun yer değil, doyduğun yer’ diyorlar ya maalesef tam olarak böyle durum ile karşı karşıyayız” derken, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, “Salihli coğrafi konumu ve nüfus yoğunluğu bakımından Manisa’nın önemli bir ilçesi. Bu güzel coğrafyada kimimiz Kürt, kimimiz Laz, kimimiz Çerkez, kimimiz Yörük, kimimiz Roman, kimimiz Boşnak ama hepimiz biriz, hepimiz Türküz, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Selendili hemşerilerimizin düzenlemiş olduğu ve geleneksel hale getirdiği keşkek ve cirit gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!