Manisa
20 September, 2024, Friday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

SMA’lı Ahmet Cahit Yazici için tek yürek oldular

SMA’lı Ahmet Cahit Yazici için tek yürek oldular

Manisa’da yaşayan, 7 aylıkken havale geçiren ve bu yüzden Joubert Sendromu-Spastik tanısı konulan, doktorların 7 yıl ömür biçtiği Serhat Yıldıra (23), doğumundan 6 gün sonra SMA Tip 1 hastalığı teşhisi konulan 8 aylık Ahmet Cahit Yazici bebek için gönüllü olarak, semt pazarlarında kurulan stantta bağış topluyor.


Şehzadeler ilçesinde Onur (26)-Zeynep Yazici (25) çiftinin ikinci çocukları 8 aylık Ahmet Cahit Yazici’ya doğumundan 6 gün sonra topuğundan alınan kan tahlili sonucu ölümcül ve ilerleyici kas hastalığı SMA Tip 1 teşhisi konuldu. 31 Ocak’ta dünyaya gelen Ahmet Cahit Yazici için, ailenin girişimi sonucu, 21 martta Manisa Valiliği’nce yardım toplama kampanyası başlatıldı. Kampanya yüzde 33’e ulaşırken, her geçen gün Ahmet bebek için zaman zaman daralıyor.


Henüz 7 aylıkken geçirdiği havale nedeniyle götürüldüğü hastanede Joubert Sendromu-Spastik tanısı konulan ve doktorların 7 yıl ömür biçtiği Serhat Yıldıra da, sosyal medyadan gördüğü Ahmet Cahit Yazici için gönüllü olarak çalışıyor. Kendi engelini unutan Yıldıra, Ahmet Cahit Yazici bebek için 6 aydır il genelindeki semt pazarlarında kurulan stantlarda bağış topluyor.


“KAFAMI YASTIĞA RAHAT KOYUYORUM”

Hayırseverlere çağrıda bulunan Serhat Yıldıra, “Mart ayında fotoğrafını gördüm ve ailesine sosyal medya üzerinden ulaştım. Ondan sonra gönül bağı kurdum. 6 aydır Ahmet Cahit’le birlikteyiz ve ona bağış topluyorum. Kampanyamız yüzde 33’te. Manisa ve ülkemizdeki iş adamları, milletvekilleri ve devlet büyüklerimizin de yardımını bekliyoruz. Engelliyim ama Ahmet Cahit için bunu yapıyorum. Benim için çok güzel bir duygu ve mutluyum. Bir şeyler yaptığım içinde en azından kafamı yastığa rahat koyuyorum” diye konuştu.


Anne Zeynep Yazici da, “Gözü yaşlı bir anneyim. Kalbiyle korkulu yaşayan bir anneyim. Bir anne olarak sizlere yalvarıyorum. Allah rızası için desteklerinizi, sadakalarınızı yavrumdan esirgemeyin. Sizlerin sadakalarıyla benim yavrumun da iyileşir, sağlıklı bebek olarak yaşar. Daha çok acı çekmemek, daha çok cihazlara, makinelere bağlı kalmamak için lütfen desteklerinizi, sadakalarınızı yavrumdan esirgemeyin” dedi.
Baba Onur Yazici da, “Çok kişinin az parasına ihtiyacımız var. Bizler el ele verirsek Ahmet Cahit’i kurtarabiliriz. Lütfen Ahmet Cahit’i görmezden gelmeyin. Ahmet Cahit’in desteklerinize ihtiyacı var” diye konuştu.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!