Manisa
01 October, 2024, Tuesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Traktörlere reflektör takan Vali Ünlü  “Basit tedbirlerle kazaların önüne geçebiliriz”

Traktörlere reflektör takan Vali Ünlü  “Basit tedbirlerle kazaların önüne geçebiliriz”

 

Manisa Valisi Enver Ünlü, traktör sürücülerine reflektör dağıttı, trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Reflektör tak, görünür ol" projesi kapsamında, Şehzadeler ilçesi Yeniharmandalı Mahallesinde traktör sürücülerinin römorklarında görünürlüğü sağlayan ve Karayolları Trafik Kanunu gereği kullanımı zorunlu olan üçgen reflektör hakkında vatandaşlara bilgilendirme faaliyeti icra edilerek, özellikle karanlıkta seyreden traktör sürücülerinim römork arkasında aydınlatma olmadığı için görünürlüğünü artırması gerektiği ve yansıtıcılı üçgen reflektörlerin trafik kazalarını önlemedeki önemi vurgulandı. Yeniharmandalı Mahallesinde traktör sürücülerine (100) adet üçgen reflektör dağıtımı yapılarak trafik kurallarına uymaları gerektiği bir kez daha hatırlatıldı. Vali Ünlü’nün yanı sıra Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Şehzadeler İlçe Müftüsü İsmail Temur katıldı. 100 traktör sürücüsüne reflektör takıldı.  Vali Ünlü, Harmandalı Okulu öğrencilerine kitap hediye etti. 
TRAKTÖRLERİMİZE ROPS DEMİRİ TAKARSAK HAYAT KURTARIR
Manisa Valisi Enver Ünlü, “Manisa’da tarım sezonu başladı. Bütün üreticilerimize bereketli, hayırlı bir sezon diliyorum. Manisa’mız ülkemizde en çok traktöre sahip il konumundadır. Bundan dolayı ne yazık ki istemediğimiz trafik kazaları meydana gelmekte, can kayıplarımız yaşanıyor. Çok ocaklar söndü, çok canlar yandı. Alacağımız basit tedbirlerle bu kazaların, can kayıplarının önüne geçebiliriz. 2 adet reflektörün fiyatı sadece 150 TL. 150 TL’yi nereye vermiyoruz ki. Traktörlerimize Rops demiri takarsak hayat kurtarır. Tepe lambası hayat kurtarır. Özellikle tarlaya gidip yola çıktıktan sonra tekerlekleri silmeliyiz. Çünkü silmezsek tekerlekler çamurla dolar, reflektörleri silmeliyiz” dedi.
ÇİFTÇİLERİMİZ MİLLETİMİZİN EFENDİSİDİR 
Üreten bütün çiftçilere emeklerinden dolayı teşekkür eden Vali Ünlü, “Çiftçilerimiz bizim için üreten, değer katan, Aşık Veysel’in dediği gibi toprağı işleyen, bizim karnımızı doyuran Atatürk’ün dediği gibi milletin efendisidir. Bizim baş tacımızdır. Ben de köy çocuğuyum. Çok basit tedbirlerle hem kendi canını hem de diğer canlarımızı koruyabiliriz.  Artık 21. Yüzyıldayız. Çok basit tedbirlerle kazaların önüne geçebiliriz. Yeter ki bu tedbirleri alalım. Trafik kurallarına uyalım” diye konuştu.  Vali Enver Ünlü ve protokol üyeleri traktörlere reflektör takti.  CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!