Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.65
  • ALTIN
    2394.1
  • BIST
    10239.55
  • BTC
    61207.6$

23 Nisan manevi olarak yaşanmalı!

27 April 2024, Saturday 14:09

 

Her çocuk bayram heyecanını yaşar. Dini veya milli… Fakat görüyorum ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bazı çocuklar aşırı mutsuz. Gözlemlerime dayanarak söylüyorum ki 23 Nisan’da çocuklar, mutlu olsunlar diye değil gösteriş olsun diye kullanılıyor.

Zoraki oyunlar , sırf çocuk gösteri yapacak diye zorlamalar. Çocuk gösteri yapmaktan mutlu değil sürekli ağlıyorsa bence o bayram çocuk için bayram değil. 23 Nisan sadece gösteriden de ibaret değil ki. Çocukları mutlu etmenin bir çok alternatifi var. Özellikle bazı öğretmen arkadaşlar, her çocuk aynı kıyafeti giyecek şartını velilere sunarak velileri maddi ağırlığın altına sokuyor. Bu benim nazarımda çocukların mutluluğu için değil gösterişten ibaret olduğunu gösteriyor.

Fakat bazı öğretmenlerde var ki tüm öğrencileri mavi önlüklü sadece tokaları aynı renk yöreye ait halk oyunu oynatıyor. Çocuklar gerçekten çok mutlu oynuyor , 23 Nisan’ı yaşıyor. 23 Nisan maddi yönü değil manevi tarafı ağır basan bir bayram. 23 Nisan’ı çocuklar doya doya eşit bir şekilde yaşamalı. Her çocuğun ortak yönü gösteri yapmak olmamalı, mutluluğu yaşamalı.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.