Manisa
28 April, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63809.241$

Hayat takım olabilmektir

22 March 2023, Wednesday 15:15

‘Birlikten kuvvet doğar’ atasözünün hayata geçirilebilmesinin adıdır, takım olabilmek. Hayatta takım olmak demek değil midir bir bakıma?

Rabbimiz(c.c.) Hucurat Suresi 10. Ayet-i Kerimesinde, “Bütün mü’minler kardeştir; öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah’a gönülden saygı besleyip O’na karşı gelmekten sakının ki O’nun rahmetine erişesiniz.” buyuruyor. Bu vesile ile güzel geçimli olmak, Rabbimizin(c.c.) ve Peygamber Efendimizin(s.a.v.) örnekliğinde bizden istenendir. Bunu ilk önce ailemizde uygulayabilmeliyiz. Bir ekip olarak, takım ruhu içinde aynı amaç için birlikte düşünmek ciddi bir tecrübe ve kazanımdır.

Örnek olmak ve iyi örneğin yanında bulunmak, insan zihninin en güzel beslenme kaynaklarından birisidir. İnsanın yanlışlarından daha çok doğrularının, eksiklerinden daha çok doğru yaptıklarının ve iyi davranıldığında daha iyi olma potansiyelinin olduğu peşinen kabul edilirse; ekip olmanın ve bir arada çalışabilmek için gayret etmenin zemini oluşturulmuş olur. Ekip çalışması her zaman herkesin içindeki güzelliğin ve yeni ilhamların açığa çıkmasına vesile olacağı için; kendimizi bir takımın elemanı gibi görmek, herkese çok iyi gelir. Bir arada çalışabilmek, yaşayabilmek ve insanlar arası ilişkilerde uyumlu olabilmek için; kendi içimizde insana dair algımızın da iyi ve olumlu olmasına ihtiyaç vardır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.