Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.23
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2429.5
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62518.17$

Manisa’nın belediye başkan adayları

10 January 2024, Wednesday 10:49


Yerel seçimlere üç aydan daha az bir süre kalırken, siyasi partilerin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayları büyük oranda belirlendi.
Büyükşehir Belediyesi için Cumhur İttifakı 4. kez Cengiz Ergün’ü aday gösterdi. CHP Ferdi Zeyrek, İYİ Parti Dr. Gürhan Özcan, Yeniden Refah Partisi Doç. Dr. Hatice Nur Germir ile yarışacak. Şimdilik, yarışın bu dört aday arasında geçmesi bekleniyor.
Cengiz Ergün tanınan, bilinen bir isim. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de var. AK Parti tabanında önemli bir kesimin Ergün’e kerhen oy verdiği bir gerçek.
Diğer üç aday siyasete yeni giren isimler. Dolayısıyla ilk kez belediye başkan adayı oluyorlar. Gürhan Hoca’nın geçen seneki genel seçimlerde milletvekilliği adaylığı ve dolayısıyla az da olsa bir tecrübesi var.
Her yerel seçimde rüzgarı arkasına alabilen ve rakip partilerdeki gelişmelerden olumlu etkilenen Cengiz Ergün, bu kez de CHP ve İYİ Parti’nin ittifaktan vazgeçmesi nedeniyle rahat görünüyor. Kazanmak için oyların yüzde 40’ini alabilmesi yeterli olabilir.
Diğer yandan CHP Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel’in Manisa Büyükşehir’i kazanmak için büyük çaba harcayacağı da bir gerçek. Son seçimlerde yüzde 30 civarı oyu bulunan CHP’nin bu orana bir 10 puan daha eklemesi çok da zor değil. Ancak Ferdi Zeyrek hedefini yüzde 48 olarak koymuş.
Son dönemde yaşanan krizler nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan İYİ Parti’de Dr. Gürhan Özcan gibi sevilen bir ismin aday gösterilmesi doğru karar. Gürhan Hoca her partiden oy alabilecek bir özelliğe sahip ve çok çalışkan bir isim. İYİ Parti’nin son seçimde aldığı yüzde 11 oy oranına yaklaşık bir 30 puan daha ekleyebilir mi, göreceğiz.
Genel seçimlerde yaptığı sıçramayla yerel seçimlerin de sürpriz partisi olarak değerlendirilen Yeniden Refah Partisi’nin adayı bir kadın ve akademisyen. Manisa için ideal bir başkan adayı profili. Hatice Nur Hanım çok enerjik ve donanımlı. Cengiz Ergün’e oy vermek istemeyen AK Partililer için ciddi bir alternatif.
Bu gerçekleri göz önünde bulundurduktan sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde hiçbir adayın favori olmadığını belirtmek gerekir.
Henüz adaylar projelerini açıklamadı. Önümüzdeki günlerde söylem ve projeler de ortaya çıkacak. Vatandaşı ikna çabaları üst perdeden devam edecek.
Bakalım kazanan kim olacak?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.