Manisa
29 June, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.88
  • EURO
    35.18
  • ALTIN
    2450.3
  • BIST
    10647.91
  • BTC
    60631.163$

Manisa Ticaret Borsasında Manisa tarımı konuşuldu

Manisa Ticaret Borsasında Manisa tarımı konuşuldu
Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, ağırladığı Manisa Büyükşehir Belediyesi heyetiyle Manisa tarımını konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste beraberinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarım Danışmanı Yusuf Kurucu ve Strateji Daire Başkanı Evrim Akman ile birlikte Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Öz Kasap’ı ziyaret etti. Ziyarette Manisa Ticaret Borası Meclis Başkan Yardımcısı Ali Yılmaz, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ersaygı ve Manisa Ticaret Borsası Ziraat Mühendisi Özlem Çetin de yer aldı.


Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Ticaret Borası Manisa’nın ekili ve ekili olmayan tarım alanlarının belirlenmesine yönelik hazırlanacak Manisa Tarım Envanterinde işbirliği yapacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, kentin tarım potansiyelinin güncellenmesi ve aynı zamanda envanterinin çıkarılması adına Manisa’da tarıma yön veren paydaş kurum ve kuruluşlarla işbirliğine gidileceğini dile getirdi. Deste, öncelikli olarak Göktürk Uydusu yardımıyla Manisa’nın hava fotoğraflarının çekilecek güncel ekili tarım alanları ile şu anda ekili olmayan boş durumda ki alanların kayıt altına alınacağını vurguladı.

Gerçekleştirilen ziyarette Manisa’nın mevcut su potansiyeline vurgu yapan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, iklim değişikliğinin su varlığına olan olumsuz etkilerini ifade ederek, “Türkiye’de su kullanımın da en büyük pay tarımsal sulama olduğu için, bu alanda yapılacak en ufak gelişmenin tüketilen su miktarını azaltıcı yönde doğrudan etkisi olacaktır. Daha verimli bir sulama için kapalı devre ile gelen ve yağmurlama sulama, damla sulama yöntemleri kullanılabilir. Genel olarak yağmurlama sulama ve damla sulama metotlarında, geleneksel sulama metotları ile karşılaştırıldığında, sırasıyla yüzde 70 ve yüzde 90 daha az su tüketilmektedir. Kapalı devre sulama sistemi olsa, kooperatiflerin sondaj açmasına gerek olmayacak. Kapalı devre sulama sistemi olsa az su ile çok yer sulanacak. Sudan bu yöntemle 4 kat tasarruf edilecek. Saniyede 50 litre çıkan su, açık sistemde buharlaşma ile 30 litreye düşüyor. Su kaybı çok büyük” diye konuştu. Özkasap ayrıca Manisa’da arıtma ile geri dönüşümü sağlanan suyun tarımsal sulamaya verilmesinin önemine vurgu yaptı.

İHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!