Manisa
23 October, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bebek katilleri!

19 October 2024, Saturday 17:13

Türkiye’nin ciddi manada çivisi çıkıyor. Neler yaşıyoruz,nelere tanık oluyoruz. Kanım dondu olan biten her şeyi okurken. Evet bebek katili yenidoğan çetesinden bahsediyorum. 12 bebeği göz göre göre ölüme iten,öldüren hatta sağlıklı bebekleri dahi (annelerin ifadesi doğrultusunda) öldüren canilerden bahsediyorum.

Çete lideri Fırat Sarı PKK’ya üye olmaktan hapis cezası alıp 5 yıl yatıp çıkan bebek katili! Ülkesini sevmeyen terörist bir caniye neden iş yeri açma imkanı verilir ,neden ülke içinde huzurla can yakmasına izin verilir!

Ülkede daha neler göreceğiz derken daha beterini yaşamaya devam ediyoruz. Para için SGK’dan alınacak 7-8 bin için minicik canlara kıydılar.  Tabii bizim bildiğimiz 12 bebek…  Bu canilere ne cezası verilirse verilsin çok az kalacaktır eminim. Cana kıydılar, anne babanın canını acıttılar bir de devleti dolandırdılar. Vicdan , merhamet herkese nasip olmuyor onu da bir kez anladım.

Bunun yanında işini hakkıyla yapan özel hastanelere karşı da güvensizlik oluşturdu bu durum. Etrafta özel hastaneden bebeğini çıkarmaya çalışan çok anne babanın olduğunu öğrendim. Bu çete kimdir , bu canilik nasıl ilerledi edindiğim bilgiler doğrultusunda sizlere aktaracağım. Bunun yanında tüm tehditlere rağmen işinin hakkını vererek çalışan savcıyı takdir ediyorum, var olsun…

YENİDOĞAN BEBEK ÇETESİ NEDİR?

Yenidoğan bebeklerin bazıları, doğumdan sonra yoğun bakıma ihtiyaç duyuyor.

Çete, bu durumu fırsat bilerek, bebeklerin yoğun bakım gereksinimi paraya çevirmeye başladı. 

Bebekler, uygun sağlık hizmeti alacakları hastanelere değil, 112 Acil Servisi ile ortak çalışan şüphelilerin seçtiği ve "örgüt adına kârlı görünen" hastanelere gönderiliyordu.

İddianameye göre, çetenin asıl amacı bebeklerin iyileştirilmesinden ziyade daha çok para kazanmaktı.

 Fakat enfeksiyona açık bir ortam olan yenidoğan ünitelerine yatırılan bebeklerden bazıları, normalden daha uzun süre yatılı kaldıkları veya hiç gereksinim yokken bu bölüme yönlendirildikleri için hayatını kaybetti.

Şüpheliler ayrıca, usulsüz bir şekilde hastanedeki ilaçları satarak maddi kazanç elde ediyordu.

ÇETENİN LİDERİ KİM?

İddianameye göre, acil durumdaki hasta bebekler, anlaşmalı hastanelere, yeterli kapasite ve donanıma sahip olup olmadığına bakılmaksızın yönlendiriliyordu. Çetenin lideri iddianameye göre PKK’ya üye olan  doktor Fırat Sarı.

BEBEK ÇETESİNİ KİM İHBAR ETTİ?

Bebek çetesi bir annenin ihbarıyla mercek altına alındı. Bu ihbarın ardından Sağlık Bakanlığı, konuyu takip etmeye başladı. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.