Manisa
22 October, 2024, Tuesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Manisa’yı tanıtmanın binlerce yolu

20 October 2024, Sunday 17:27

Manisa sadece tarımı ve sanayisiyle değil birçok diğer yönüyle de tanınması gerekli olan önemli bir şehir. Çünkü tarihi ve kültürüyle, sosyal dokusuyla ve diğer zenginlikleriyle her anlamda çok daha fazlasını hak ediyor.
Örneğin, İstanbul’un ardından tarihi dokusu en zengin olan kent, diyebiliriz Manisa için. Osmanlı’ya nice padişah yetiştirmenin yanı sıra, Bizans imparatorluğunun yaklaşık 100 yıl boyunca yönetildiği yer Manisa. Ama bu önemli bilgi ne yazık ki hiç gündeme bile gelmiyor.
Manisa birçok antik kente de ev sahipliği yapıyor. Sardes gibi, Aigai gibi. Sardes parayı icat eden Lidya medeniyetinin başkenti. Avrupa’da Davos gibi küçücük kentler dünya ekonomisine yön veren yerler olabilirken, paranın bulunduğu yer olan Sardes’in çok iyi tanınması, her yıl yüzbinlerce turist tarafından ziyaret edilmesi gerekmez mi?
Manisa dünya sağlık sektörünün de önemli merkezlerinden biri olabilir. Dünyanın en eski şifahanelerinden biri olan Hafsa Sultan Şifahanesi bu topraklarda yüzyıllarca şifa dağıttı.
Bu örnekler çoğaltılabilir, Manisa’nın birçok alanda ne kadar zengin bir kent olduğu anlatılabilir.
Ancak bunlar durup dururken olmaz; çalışarak, gayret ederek, mücadele ederek olur.
Manisa’nın dünyaca ünlü elektronik markası olan Vestel’in 3 yıl önce başlattığı yarı maraton bunun için önemli. Dün yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı maraton, kentin spor alanındaki potansiyelini öne çıkarabilecek bir organizasyon.
Gecikmiş de olsa Manisa’nın tanıtımı için çok önemli.
Peki neden dünyanın ilk çevrecisi olarak bilinen Manisa Tarzanı lakaplı Ahmet Bedevi bu kentin tanıtımında kullanılamıyor? Dünyanın ilk çevrecisinin yaşadığı kent, çevre alanında neden tanınmıyor?
Her yıl uluslararası çevre etkinlikleri düzenlenemez mi? En azından yerel yönetimler her yıl geniş katılımlı çevre yürüyüşleri, çevreyi ön plana çıkaran önemli organizasyonlara öncülük edemez mi?
Manisa gibi her alanda potansiyeli yüksek bir kentin, “İzmir’in gölgesinde kalıyoruz” bahaneleriyle artık daha fazla oyalanmaması gerekiyor.
En başta yöneticilerimiz vizyon sahibi olmalı…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.