Manisa
16 September, 2024, Monday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

EGZERSİZİN BİR FAYDASI DAHA

14 June 2022, Tuesday 16:52

Polinöropati,  ya da halk arasında bilinen adı ile “ sinir ucu iltihabı” omurilikten çıkan sinirlerdeki hasar sonucu ortaya çıkan oldukça geniş bir grup hastalığı tanımlar. Mikrobik bir iltihap değildir, onlarca nedeni olabilir. Şeker hastalığından vitamin eksikliklerine, bağışıklık sistemi bozukluklarına dek pek çok hastalık polinöropatiye yol açabilir, kalıtsal polinöropatiler de oldukça sıktır.

Polinöropatiler, altta yatan nedene göre geçici ya da kalıcı olabilirler, tedavi edilebilirler ya da tam bir tedavileri olmayabilir.

Kalıtsal polinöropatiler- umut verici gen çalışmaları devam etse de- tam bir tedavinin olmadığı gruptandır. Son yazılarımda belirttiğim gibi, ülkemiz ne yazık ki bu grup hastalıklarda da dünya ortalamasının üzerinde..

2021 yılı sonunda yapılan geniş çaplı bir araştırma, kalıtsal nöropatili hastalarda fizik tedavi ve rehabilitasyon programlarının, hastaların yaşam kalitelerini arttırdığı gibi, hastalığın yavaşlatılması ile ilgili bazı olumlu etkileri olabileceğini de gösterdi.

Fiziksel aktivite düşündüğümüzün üzerinde de etkilere sahip.

Güzel yaşamak için egzersiz yaşamın bir parçası olmalı.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.