Manisa
08 September, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Elektrik kesintileri hayatı zehir ediyor!

21 July 2024, Sunday 15:52

 

Mevsim normalleri üzerinde devam eden hava sıcakları, sadece Manisa’da değil neredeyse tüm Türkiye’de vatandaşın öncelikli gündem maddesi.

Son yılların en sıcak yaz mevsimini geçiriyor olmalıyız. Manisa özelinde Haziran ve Temmuz aylarının büyük bölümünü 40 derecenin üzerinde geçirdik. Bu durumu evde oturup, buzdolabı ve klimaların yardımıyla aşmaya çalışıyoruz.

Yazın hayati önemdeki bu iki elektronik eşyanın olmaması veya çalışmaması hayatı çok daha zorlaştıran bir durum. Ne yazık ki Manisa’da son günlerde bu durumla sıkça karşılaşıyoruz. Çünkü elektrikler sık sık kesiliyor ve ne serinleyebiliyor, ne de gıda ürünlerimizi ve içeceklerimizi serin tutabiliyoruz.

Sık yaşanan elektrik kesintilerinin aşırı sıcaklardan kaynaklandığı bir gerçek. Ancak bir gerçek daha var, o da elektrik dağıtımı hizmeti veren firmanın her tür hava koşuluna karşı gerekli önlemlerini almış olması gerekliliği.

Eski bir Milli Eğitim Bakanının “Şu öğrenciler olmasa bu bakanlığı yönetmek çok kolay” dediği gibi, Manisa’ya elektrik dağıtımı yapan firma da “Şu sıcak havalar olmasa elektrik dağıtımı işi çok kolay” diye mi düşünüyor acaba?

Türkiye’nin diğer çok sıcak illerinde elektrik dağıtımı yapan firmalar bu işi nasıl yapıyorsa, benzer şekilde hangi durumda ne tür bir sorun yaşanacağı hesap edilip bunun önleminin alınması gerekiyor. Elektrik hizmeti vermek, ayda bir vatandaşa fatura kesmekle sınırlı olmasa gerek.

Bir süredir belirli aralıklarla günde 10-14 saat arası enerji kesintisi altında kalan Yunusemre ilçesi Merkezefendi Mahallesi sakinleri, en sonunda kesintilere karşı sokaklarını trafiğe kapatarak ilginç bir eylem yaptı.

Kadınlı-erkekli mahalle sakinleri evlerinden kaptıkları sandalye ve araçlarının bagajlarından çıkarttıkları piknik sandalyeleri ile sokakları trafiğe kapattı. Mahalleli, enerji kesintileri nedeniyle evlerinde hastaları, engelli çocukları, cihazlara bağlı olan yaşlıları olduğunu hatırlattı.

Devreye yetkili isimlerin girmesiyle bölgeye İzmir Menemen’den dev jeneratör getirildi. Demek ki yaşanan mağduriyetin bir çözümü varmış ve çözüldü. Peki her sorunun çözümü için böyle eylemler yapmak, saatlerce yolları kapatmak mı gerekiyor?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.