Manisa
16 September, 2024, Monday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Sosyal medya daha çok denetlenmeli

01 September 2024, Sunday 16:39

İletişim çağında, 21. yüzyılda yaşıyoruz. Herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği, başkasının özgürlük alanını ihlal etmeden kendi özgürlüğünü en geniş şekilde yaşadığı bir ülke hayal ediyoruz tabii ki hepimiz. Ancak iletişim teknolojisinin özellikle çocuklarımızın tehlikelerden korunması için ciddi bir kontrol mekanizmasına tabi tutulması şart.
Bazen sosyal medyada yaşanan kısıtlamalar, haklı olarak toplumun geniş kesimleri tarafından eleştiriliyor. Ancak çocuklarımızın akıllı telefon veya tabletleri ellerine aldıklarında, birbirinden vahim tehlikelere maruz kalma gerçeği orta yerde duruyor. Gelecek nesillerin en iyi şekilde yetişmesi için ailelere büyük görevler düştüğü kadar, özgürlükler-yasaklar sınırlamasını çok iyi yapması gereken devlete de önemli görevler düşüyor.
Özellikle uyuşturucu ve kumar konusunda sosyal medyada binlerce yasadışı sayfa ve milyonlarca mesaj bulmak mümkün. Bunlar ne yazık ki kontrolsüz şekilde çocukların karşısına çıkıyor ve çok büyük tehlikeler arz ediyor. Bunun önüne geçmek için belki çok daha uzman ve geniş bir kadroya sahip siber ekiplere veya mümkünse yapay zeka teknolojisine ihtiyaç var.
Bu konuda yasal mevzuatta da boşluklar olduğunu düşünüyorum. Zaten birçok zararlı site ve sosyal medya kullanıcısı da bu boşluklardan faydalanıyor ve toplumu zehirlemeye devam ediyor. Gelecek nesiller için en büyük tehlike niteliğindeki bu durum, aslında sıkça dillendirilen ‘beka meselesi’ listesinin de en başına konabilir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.