Manisa
23 October, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kadın cinayetlerine keskin ceza getirilmeli

20 August 2024, Tuesday 14:21

Günümüzün ciddi sorunlarından biri de kadına şiddet ve kadın cinayetleri. Her gün 3 kadından biri ne acı ki  şiddete maruz kalıyor. Şiddete eğilimli kişiler sıklıkla sorunlu kişilerden oluşuyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yayımladığı bir rapora da atıfta bulunuluyor. Bu rapora göre sınırlı bir eğitim görmüş, kendini yetiştirememiş,aşırı alkol tüketen, şiddet kullanılmasını normalleştiren davranışlar sergileyen ve kadınlar üzerinde hak görme anlayışına sahip erkeklerin şiddete başvurması çok daha büyük olasılık. Kadınların çoğu herkesin gözü önünde şiddete maruz kalıyor ve öldürülüyor.

Toplumsal olarak da ciddi anlamda problemliyiz. Bunun sebebi caydırıcı cezaların olmaması. Geçtiğimiz günlerde Akhisar’da sokak ortasında yaşanan olay buna en kötü örnek… Hamile kadın dini nikahlı eski eşinden  vahşice şiddet gördü. Vahşi koca tutuklandı lakin sokak ortasında bu cesareti nereden aldı? Sokak ortasında kısmını geçtim bu caniliği yapabilme cesaretini kim verdi? Binlerce kadın öldürülüyor birkaç sene sonra suçlu beraat ediyor. Keskin cezalar getirilmeli ki biraz da olsa bu canilikler son bulsun…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.