Manisa
18 October, 2024, Friday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kurban Bayramı'nı yaşıyor muyuz?

13 June 2024, Thursday 13:37

Önümüzde dini anlamda önemli bir gün var. Hepimizin de bildiği üzere bu dini gün

‘Kurban Bayramı’. Kurban Bayramı, İslam dininde önemli bir yere sahip olan ve her yıl Müslümanlar tarafından kutlanan dini bir bayramdır. Bu bayram, İbrahim Peygamber'in Allah'a olan bağlılığını göstermek için oğlu İsmail'i kurban etmek istemesiyle başlayan bir geleneğe dayanır.Kurban Bayramı benim için hoşgörüyü ve paylaşmayı da destekleyen dini bayram. Peki Kurban Bayramı’nı gerçekten yaşıyor muyuz, Kurban Bayramı’nın dini vecibelerini yerine getiriyor muyuz? Bazı kişiler alışkanlık haline getirdiği için kurbanını kesiyor , Kurban Bayramı’nı yaşamıyor. Size araştırdıklarım doğrultusunda Kurban Bayramı’nda ne yapılması gerekiyor onları paylaşacağım.

Bayramın ilk günü bayram namazı mutlaka camide cemaatle kılınmalıdır. Bayram namazı sonrasında Kurban ibadetini yerine getirdikten sonra yaşça kendimizden büyükleri ziyaret etmeli, küs ve dargın olduğumuz kişilerin gönlünü almayız. Peygamber Efendimiz “ Hz. Peygamber, “Kin gütmeyin, birbirinize haset etmeyin, küsüp sırt çevirmeyin. Ey Allah’ın kulları, kardeş olun! Bir müslümanın din kardeşiyle üç günden fazla dargın durması helâl değildir. Birbiriyle küsenler içinde en hayırlı olan ilk defa selâm verip barışandır” buyurmuştur.(Buhârî, “Edeb”, 62;”

Kurban Bayramının ilk günü namaz kılmak, Kur’an okumak, Dua etmek, Sadaka Vermek, Tevbe İstiğfar etmek, Hamd Etmek ve Allah’ı çokça zikretmek gerekir. Ayrıca Salat-ü Selam Getirmek önemlidir. Kurban Bayramının ilk günü teşrik tekbiri getirilebilir ve nafile namazı kılınabilir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.