Manisa
16 September, 2024, Monday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

PANDEMİDE UNUTTUĞUMUZ YAŞLILAR

02 June 2022, Thursday 13:41

Tüm dünyayı kasıp kavuran korona virüs pandemisi henüz bitmedi, ama etkisi azaldı. Bu süreçten en çok etkilenen kesim hiç kuşkusuz ki yaşlılarımız oldu.

Onlar aşı bulunana dek hastalığı ağır geçirdiler, bir kısmını kaybettik, hastaneye gidemedikleri için var olan kronik hastalıklarının tedavisi aksadı. Evde kapalı kalmak, güneş ışığı alamamak kemik sorunlarını arttırdı. Ve daha nicesi..

En önemlisi, önceden sağlıklı yaşlılarda bellek sorunları baş gösterdiği gibi, demansı olan bireylerin hastalığı çok hızlı ilerledi. Zira sosyal iletişim azlığında beyinde yeni bağlantıların oluşamamasının demans için ciddi risk faktörü olduğunu öteden beri biliyoruz. Sevdiklerinden ayrı kalmanın yol açtığı depresyon da ayrı bir konu.

Şimdi yaşlılarımızın varsa kronik hastalık kontrollerini aksatmamak ile birlikte onlardan sevgi ve ilgimizi esirgemeyelim. Güneşli günleri yaşadığımız bu aylarda mutlaka açık havaya çıkaralım, yine tedbirlere uyarak akranları ve akrabaları ile görüşmelerine olanak sağlayalım.

 Pandeminin yol açtığı yaraları ancak böyle sarabiliriz. Güzel yaşamak dileği ile..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.