Manisa
08 September, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Spilkent Toplu Konut Projesi'nde sistem değişti

12 July 2024, Friday 11:59

Manisa eski büyükşehir belediye başkanı Cengiz Ergün’ün başlattığı Spilkent  Toplu Konut projesinin akıbetini Manisalı vatandaşlar merak ediyordu. Sonuç itibari ile Cengiz Ergün 31 Mart Yerel seçimlerinde seçilememiş yeni başkan Ferdi Zeyrek olmuştu. Başkan Ferdi Zeyrek, 1442 konutlu Spilkent toplu projesine dair önemli açıklamalarda bulundu. Zeyrek’in ilk müjdeli haberi Spilkent’in ödeme sistemini değiştirmesiyle oldu.

Başkan Ferdi Zeyrek, Geçtiğimiz dönem temeli atılan Spilkent Toplu Konut Projesi’nde mali disiplini sağlanmış, inşaat süreci güvence altına alınmış yeni bir süreci başlattık. Projede, daha önce her yıl artan 60 aylık bir vade sistemi yapılmıştı. Her yıl güncellenen faizlerle ödemeler de artıyordu. Üstelik inşaatlar bitip, evler teslim edildiğinde net değil; yaklaşık, ortalama bir rakam söyleniyordu. Ülkemizin mevcut ekonomi durumundan kaynaklı olarak, fiyatlar günden güne artıyor; faizler aydan aya yükseliş gösteriyor.

Biz bir risk aldık ve yıldan yıla artış gösteren taksitler yerine sabit kur uygulamasına geçtik. Bu uygulamayla da toplu konuta başvuran hemşehrilerimizin lehine sonuç doğuracak çalışmanın altına imza atmış olduk. Hayırlı olsun” diye konuştu. Bunun yanında diğer müjdeli haber de hemen geldi. Spilkent Toplu Konut Projesi’nin kura çekim tarihinin 31 Temmuz Çarşamba günü olarak belirlendiği duyuruldu. Spilkent Toplu Konut Projesi umarım ki ihtiyacı olan insanların yüzünü güldürür.
 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.