Manisa
23 October, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Suça meyilli olanlar neden dışarıda!

05 October 2024, Saturday 13:45

Derin bir iç çekerek yazıyorum bugün. Can acıtıcı, tahammül edemediğim bir acı bu… Çok sayıda suç kaydı olan kişilerin sokakta dalga geçer gibi gezmeleri, daha sonra yine bu suçluların en ağır suçu işleyerek serbest kalmaları veya intihar etmeleri. Cana kıyılan yüzbinlerce kadının sayısı artıyor bu canilere dur diyecek bir yaptırım cezası verilmiyor. Ya da verilen cezalar az geliyor. 2024 yılında 278 günde 288 kadın cinayeti ile adeta bir rekora gidiyoruz.


Kadın cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından hazırlanan rapor kadınların uğradığı şiddeti gözler önüne seriyor. 2024 yılında 278 günde, 288 kadın erkek şiddetinin kurbanı oldu. Polis Şeyda Yılmaz 29 suç kaydı olan bir cani tarafından şehit edildi. Geçtiğimiz gün sokak ortasında taciz kabusunu yaşayan genç kadına saldıran kişilerin kasten yaralama, cinsel saldırı,oto hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak gibi suçlar işlediği öğrenildi. Yine dün 19 yaşında bir erkek 19 yaşındaki iki kadını canice öldürüp uzuvlarını kesip surdan atıp intihar etti.

Bu canilerin ortak özelliği suça meyilli olmaları ve yine o kadar suça rağmen dışarıda olmaları. Sonuç mu hep aynı;KADIN! Kadınların canına kast! Kadınları hayattan koparma! Soruyorum sizlere suça meyilli olan biri neden dışarıda? Bu kişilerin işledikleri suçlar hafif suçlar değil önüne geçilmezse büyük acılar ve zarar verecek suçlar. Ve ne acıdır ki sonu acı oluyor bir veya birkaç kadını öldürüyorlar. Bunların sayısı azalmayacak, keşke diyorum keşke taciz , cinsel saldırı, tecavüz, uyuşturucu kullanmak veya satmak , adam yaralamanın cezası birkaç adli işlem ve sonra serbest bırakıldı olmasa.

Suç işleyen bir daha işleyecek. Suça meyilliler çünkü. Keşke adalet sistemi buna engel olsa keşke toplumsal olarak iyileşsek ve bunlara gerek olmasa! Keşkeler bitmeyecek ve bizler sadece öfke duyup 'Kaybettiğimiz onca kadının mekanı cennet olsun!' diyeceğiz...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.