Manisa
08 September, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

​​​​​​​Yürüyebilecek kaldırım istiyoruz!

28 May 2024, Tuesday 10:37

 

Yerel seçimlerden sonra Manisa’da yeni bir dönem başladı. CHP’li adaylar hem Büyükşehir’de hem de merkezdeki ikisi başta olmak üzere toplam 17 ilçenin 13’ünde seçimleri kazandı.

Manisa’da yaşayan herkes, kentin sorunlarını bir çırpıda sayar. Bir kısmının çözümü kolay, bazıları ise zor. Örneğin imar sorunu, beraberinde altyapı; cadde, sokak, kaldırım, yeşil alanı da kapsıyor ve bunları çözmek için uzun yıllar gerekiyor.

Bir de basit ama kararlı adımlarla çözülecek olanlar var ve bunlar hayatı ciddi oranda kolaylaştıracak, en azından sokağa çıktığınızda adım başı ‘la havle’ çekmenizi engelleyecek adımlar.

Kaldırım işgali sorunu bunlardan biri. Özellikle merkezi bölgelerde bazı duyarsız esnafın kaldırımları yürüyemeyecek hale getirmesi söz konusu. En başta da lokantalar ve kahvehaneler…

Özellikle kahvehanelerde öyle bir durum var ki, en çok da kadınları rahatsız ediyor ama esnaf ve kahvehane müşterileri hiç oralı değil! Düşünün; kahvehanenin önünde 1,5 metre genişliğinde bir kaldırım var. Dükkan boyunca yola doğru bakacak şekilde konmuş onlarca sandalye, neredeyse tamamı dolu!

Ne yapıyor bu insanlar? Kaldırımın kalan yarım metresinden geçmeye çalışan insanlara bakıyor! Kimse kusura bakmasın durum aynen böyle!

Kahvehanelere insanlar gidip çay kahve içiyorsa amenna, oturup oyun oynuyorsa ona da eyvallah. Ama dükkanın dışına konmuş sandalyede yola doğru oturup da gelene geçene bakmak nedir Allah aşkına?

Özellikle Karaköy bölgesi. Onlarca kahvehane var bu şekilde…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.